Ingrediënten:
1 rode kool
1 appel
1 ui
100 ml rodewijn azijn
1 el suiker
1 tl kaneelpoeder
800 g kruimige aardappel
400 g mager rundergehakt
1 ei
1 zakje hacheekruiden
1 el mosterd
paneermeel
zonnebloemolie
boter
Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Snijd de rode kool in dunne reepjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Breng de rode kool in een pan met een laagje water, appel, ui, azijn, suiker en een snufje kaneel aan de kook.
Leg de deksel op de pan en zet het vuur lager.
Stoof de rode kool in circa 25 minuten zacht.
Schil de aardappels en halveer ze. Kook de aardappels gaar in circa 20 minuten.
Meng het gehakt in een kom samen met het ei.
Voeg de hachee kruiden en de mosterd toe en meng goed door.
Breng op smaak met peper en zout. Strooi de paneermeel op een bord en rol de ballen erdoorheen.
Verhit olie met een klontje boter in een braadpan.
Braad de ballen eerst aan alle kanten aan.
Laat de ballen in circa 10 minuten op laag vuur gaar worden.
Giet de aardappels af en laat droog stomen.
Pureer de aardappels met een stamper en roer de rode kool erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten