Vandaag in de kokkerel keuken een "Omelet met Mie Goreng En garnalen
En dit is wat daar in gaat :
300 g mienestjes (pak 500 g)
6 el zonnebloemolie
1 schaal sugar snaps (200 g)
1 struik paksoi, in reepjes
1 bakje boemboe voor bami goreng (100 g)
4 eieren, losgeklopt
1 bakje ijsgarnalen (125 g)
1 bakje taugé (125 g)
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
Verhit 2 el olie in een wok
Roerbak de sugarsnaps en paksoi 3 min
Schep de boemboe (zonder extra water) erdoor en bak nog 2-3 min.
Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie
Schenk in elke pan
een 1/4 van het ei
Bestrooi direct met een 1/4 van de garnalen en peper
en zout
Bak de omeletten in 2-3 min. gaar en keer halverwege
Houd de
omeletten op een bord onder een deksel warm en bak op dezelfde manier
nog 2 omeletten
Giet de mienestjes af
Voeg samen met de taugé toe aan de
groenten in de wok en bak nog 1 min
Breng op smaak met peper
Verdeel
de garnalen-omeletten over 4 borden, schep de groentemie erop en klap de
omeletten dubbel.
Hou je van pittig snij dan een rood pepertje en bak die even mee met de garnalen
Kroepoek erbij wat atjar en je kan smikkelen en smullen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten