Vandaag weer n lekker winters stamppotje " Rucola stamppot Met basilicum en Tomaten
En daar gaat in :
1 kg aardappelen iets kruimig
1 courgette
1 el olijfolie
50 g pijnboompitten
150 ml magere melk
2 zakken rucola (a 75 g)
1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
1 bakje basilicum (15 g), in reepjes
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de
olie in een wok en roerbak de courgette 3 min.
Breng op smaak met peper
en zout.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter
2 min.
Laat afkoelen op een bord
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Verwarm de
melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten
toe.
Warm nog 3 min. door.
Meng het basilicum en de kaas erdoor.
Breng
op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker met
Toscaanse carré ( vegavlees )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten