Vandaag een recept met asperge in de Kokker-El keuken "Asperge Tortilla
En dit gaat erin :
3 vastkokende aardappelen
3 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 bos groene asperges (500 g)
6 eieren
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise)
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappel en ui op middelhoog
vuur 8 min
Voeg peper en zout toe, schep het regelmatig om
Snijd de
houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze
Snijd de onderste
helften in stukjes van 1 cm
Voeg de stukjes toe aan het
aardappelmengsel en bak 3 min. mee
Klop de eieren los met 2 el water en peper en zout
Duw het
aardappelmengsel een beetje aan en schenk het ei erover
Leg de rest van
de asperges er in een cirkel op
Zet de pan op het kleinste pitje, dek
af met een deksel of aluminiumfolie en laat het ei in 20 min. stollen
Keer de tortilla met behulp van een bord en bak op laag vuur
nog 4 min
Serveer met de aspergecirkel aan de bovenkant
De tortilla
is zowel warm, lauw als koud lekker
En zeker als het warm is een lekkere optie als je geen zin of trek hebt in een warme prak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten