maandag 22 juli 2013

Bonen met Andijvie en Feta ..

Vandaag in de Kokker- El keuken "Bonen met Andijvie en Feta

En dit haal je ervoor in huis :

1 doosje fijne tuinboontjes ( 300 gr , diepvries ) of verse tuinbonen
1 zakje verse doperwten ( 200 gr )
1 citroen , schoon geboend
1 eetl vloeibare honing
5 eetl extra vierge olijfolie
1/2 bakje munt ( a 15 gr )
300 gr andijvie , in reepjes
100 gr Griekse feta ( pakje 200 gr )

Breng een pan water aan de kook en kook de bevroren tuinboontjes 8 min.
Kook de laatste 4 min de doperwten mee.
Giet af en Laat ze 5 min afkoelen.

Snijd ondertussen de gele schil van een citroen , snijd in reepjes en pers de vrucht uit.
Meng het rasp en sap met de honing en klop er 3 eetl olie door.
Snijd de munt grof , voeg 3/4 ervan toe en breng op smaak met peper en zout.
Doe de boontjes , doperwten en dressing in een kom en schep er de andijvie door. 
Verkruimel de feta erover.
Bestrooi met de rest van de munt en besprenkel met de rest van de olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten