Vandaag in de Kokker-El Keuken "Asperges met Zeekraal
En dit haal je ervoor in je casa del dog,s
1 zakje aardappelen (krieltjes, 500 g), schoon geboend
1 el grove mosterd
1 el witte wijnazijn
2 el zonnebloemolie
1/2 zakje peterselie (a 30 g), blaadjes grof gesneden
2 sjalotten, in zeer dunne ringen
1 bos witte asperges, geschild
1 bakje zeekraal (100 g)
2 el extra vierge olijfolie
Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. in water met zout net
gaar.
Meng ondertussen de mosterd, azijn, zonnebloemolie, peterselie en
sjalot.
Giet de krieltjes af en meng het mosterdmengsel er meteen door.
Leg de asperges in een pan, schenk er koud water bij tot ze
net onder staan en breng aan de kook.
Kook ze 5 min., draai het vuur uit
en laat ze nog 10 min. in het warme water liggen.
Spoel ondertussen de zeekraal af onder koud water.
Snijd met
een scherp mesje een klein stukje van de wat harde onderkant.
Kook de
zeekraal 1 min.
Giet de asperges en zeekraal af en laat uitlekken.
Schep de aardappelsalade op een platte schaal en meng de
asperges en zeekraal erdoor.
Besprenkel met de olijfolie.
Lekker met
gekookte eieren. Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten