Vandaag in de Kokker-El keuken "Gevulde courgette met Tonijn
En dit gaat er in :
2 courgettes
2 blikjes tonijnstukken in olijfolie
45 g pesto rosso
1 ui, gesnipperd
50 g paneermeel met kruiden
1 ei
300 g risotto rijst
1/2 pak tuinerwten extra fijn
Verwarm je oven voor op 200 °C.
Halveer de courgettes in de lengte en
verwijder met een lepel de kern met zaden.
Giet de olie af van de tonijn
en vang die op.
Maak de tonijn fijn met een vork doe de pesto, de ui,
het paneermeel en het ei bij de tonijn
Vul de courgettes met het tonijnmengsel, druk
het stevig aan
Bestrijk de bovenkant van de courgettes met een kwast met
de tonijnolie
Vet een bakplaat in, leg de courgettes erop
Dek de
courgettes af met aluminiumfolie en schuif de plaat in het midden van de
oven.
Bak de courgettes in 25 min. gaar, verwijder na 15 min. het
aluminiumfolie.
En bak ze nog 10 min Af
Bereid ondertussen de risotto volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
Bereid ook de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de
verpakking, giet af en schep ze door de gare risotto Breng op smaak met
peper en zout.
Serveer de gevulde courgettes met de risotto.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten