maandag 8 juli 2013

Kippenbouten Gemarineerd in Bier .......

-Vandaag in de Kokker-El Keuken " Kippenbouten Gemarineerd in Bier

Wat gaat daarin en hoe maken we dat ?

Nou daar gaat in :

- ui (0.25)
- verse gemberwortel (0.25 eetlepel)
- sambal (0.75 theelepels)
- mosterd (0.75 eetlepels)
- donkere basterdsuiker (0.5 eetlepels)
- bier (40 ml)
- olie (1 eetlepels)
- kippenbouten (1)
- aluminiumfolie

En je maakt het als volgt stap voor stap !!








1.

Rasp de gemberwortel.

2.

Rasp de ui boven een ondiepe schaal en meng er de gember, sambal, mosterd, suiker en wat zout door.

3.

Schenk dan al roerend het bier en de olie erbij en wentel de kippenbouten rondom door dit mengsel en leg ze er dan in.

4.

Laat de kippenbouten 0.5 uur bij kamertemperatuur of 2 uur in de koelkast marineren.

5.

Leg elke kippenbout op een groot stuk aluminiumfolie en sprenkel de resterende marinade erover.

6.

Vouw het folie goed dicht, maar laat wel wat ruimte rondom.

7.

Bak de bouten in de pakketjes op de barbecue in 30-40 minuten bruin en gaar.

8.

Keer de pakketjes af en toe.

9.

Vouw het folie open en laat in nog 10 minuten het vocht wat verdampen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten