Wat gaat daarin en hoe maken we dat ?
Nou daar gaat in :
- ui (0.25)
- verse gemberwortel (0.25 eetlepel)
- sambal (0.75 theelepels)
- mosterd (0.75 eetlepels)
- donkere basterdsuiker (0.5 eetlepels)
- bier (40 ml)
- olie (1 eetlepels)
- kippenbouten (1)
- aluminiumfolie
En je maakt het als volgt stap voor stap !!
1. |
Rasp de gemberwortel.
|
2. |
Rasp de ui boven een ondiepe schaal en meng er de gember, sambal, mosterd, suiker en wat zout door.
|
3. |
Schenk dan al roerend het bier en de olie erbij en wentel de kippenbouten rondom door dit mengsel en leg ze er dan in.
|
4. |
Laat de kippenbouten 0.5 uur bij kamertemperatuur of 2 uur in de koelkast marineren.
|
5. |
Leg elke kippenbout op een groot stuk aluminiumfolie en sprenkel de resterende marinade erover.
|
6. |
Vouw het folie goed dicht, maar laat wel wat ruimte rondom.
|
7. |
Bak de bouten in de pakketjes op de barbecue in 30-40 minuten bruin en gaar.
|
8. |
Keer de pakketjes af en toe.
|
9. |
Vouw het folie open en laat in nog 10 minuten het vocht wat verdampen.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten