Vandaag een recept voor "Zoete aardappel En Broccoli
En dit gaat erin
1/2 zak zoete aardappelen (a 1 kg)
4 el zonnebloemolie
500 g broccoli, in roosjes
1 rode peper
1 bosje salade-ui (6 stuks), in schuine plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
3 el sinaasappel-peperdressing (flesje 150 ml)
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappelen en snijd ze in
de lengte in parten.
Meng er 2 el olie door.
Verdeel ze over een met
bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met zout en Bak ze in de oven in ca. 45
min. goudbruin en gaar.
Keer elke 15 min.
Kook ondertussen de
broccoli
Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper
in ringetjes.
Verhit de resterende olie en bak de ui 1 min.
Voeg de rode
peper en knoflook toe.
Bak 1 min. mee.
Meng de broccoli erdoor en
verwarm nog 1 min.
Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor.
Besprenkel met de dressing en smikkelen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten