maandag 1 juli 2013

Rode Koolsalade met Appel en Rozijnen ...

Vandaag in de Kokker-El keuken "Rode Koolsalade met Appel en Rozijnen

En daar gaat in :

1 schoongemaakte, rode kool
1 appel
Sap van een halve sinasappel
2 eetlepels milde mosterd
4 eetlepels olijfolie
3 eetl rozijnen
1 bosui
2 eetl  frambozen azijn of rode wijnazijn
peterselie
peper


Was de rozijnen en laat ze circa 10 minuten wellen in
een bodempje water, dat tegen de kook aan wordt
gehouden.
Goed uit laten lekken en laten afkoelen.
Snijd de rode kool in fijne reepjes. 
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
Meng de rode kool, de appel en de rozijnen
Meng in een kom de azijn , mosterd , het sinaasappelsap en de olijfolie tot een dressing
Strooi er peper zout en wat fijngehakte peterselie doorheen 
Doe nu de in smalle reepjes gesneden rode kool bij de dressing of andersom
Voeg hier de gewelde rozijnen aan toe en de appel plus de fijn gesneden bosui aan toe
Roer nu alles goed om dat alles bedekt is met n laagje van de dressing

Laat hem een klein uurtje staan dan word de kool ook wat zachter van structuur

Extra Tip , maak m nog lekkerder met walnoot of pistache noten en wat fetakaas blokjes  

Serveer dit b.v bij een Varkenslapje met wat krielaardappeltjes of gewoon simpel op n bedje van Verse sla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten