Wat gaat daar in :
3 eieren
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in stukjes
1 schaal vegetarisch fijngehakt, (175 g) en de Non veganisten kunnen gewoon gehakt nemen
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 el rozijnen
1/2 potje groene olijven (a 240 g), in ringetjes
1 pak deeg voor hartige taart (10 plakjes, diepvries), ontdooid
Verwarm de oven voor op 180 ºC
Kook 2 eierenin 8 min hard laat
ze schrikken onder koud stromend water en pel ze
Snijd de eieren in
stukjes
Verhit ondertussen de olie en bak de ui en paprika 4 min voeg
het gehakt, de komijn, paprikapoeder en
tomatenpuree toe en bak nog 2
min
Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en stukjes ei.
Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond
worden
Verdeel de vulling erover
Vouw dicht en druk de randen aan en leg
de Empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat
Klop het 3e ei los
en bestrijk de Empanadas ermee
Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en
gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten