En dit haal je daarvoor in huis :
- sandwich-augurken (1.5 plakken)
- extra mager rundergehakt (125 gram)
- tomatenketchup (0.75 eetlepels)
- rode peper (0.25)
- bosui (0.25)
- knoflook (0.5 tenen)
- griekse yoghurt (40 ml)
- verse tijmblaadjes (0.25 eetlepel)
- peterselie (0.5 eetlepels)
- italiaanse bollen (1)
- kropsla (1 blaadjes)
- red pearl tomaten (1)
- zout (0.25 theelepel)
Haal de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.
|
|
2. |
Hak de bosui fijn.
|
3. |
Hak de tijmlaadjes en de peterselie fijn.
|
4. |
Snijd de bollen open.
|
5. |
Snijd de tomaten in plakjes.
|
6. |
fijn.
|
7. |
Hak een derde van de plakken augurken fijn.
|
8. |
Meng het gehakt in een kom met fijngehakte
augurk, tomatenketchup, rode peper, bosui en het zout en wat versgemalen
zwarte peper.
|
9. |
Kneed alles heel goed door elkaar tot het mengsel wat plakkerig wordt en vorm er een grote, dikke hamburger per persoon.
|
10. |
Laat deze in de koelkast stevig worden.
|
11. |
Pers de knoflook boven de yoghurt uit en meng de tijm en peterselie met wat zout en peper erdoor.
|
12. |
Laat de saus in minstens een kwartier op smaak komen.
|
13. |
Bak de hamburgers op de barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar, keer ze af en toe.
|
14. |
Bestrijk de onderkant van de Italiaanse bollen met wat van de kruidenyoghurt en leg er sla en plakjes tomaat op.
|
15. |
Leg hierop een gebakken hamburger met daarop wat kruidenyoghurt, een plak augurk en plakjes tomaat.
|
16. |
Leg de bovenkant van de bollen erop.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten