En dit heb je daarvoor Nodig :
1/2 bakje rozemarijn (a 15 g)
2 rode pepers
300 ml olijfolie
500 g biefstuk
2 tenen knoflook, fijngesneden
Doe een paar takjes rozemarijn in de fles, snijd van de rest de naaldjes fijn en houd apart.
Snijd 1 peper horizontaal doormidden, de andere in plakjes en doe beide in de fles.
Schenk de olie erbij.
Sluit de fles en laat min. 2 uur trekken
Snijd de biefstuk in gelijke stukken en bestrooi met de fijngesneden rozemarijn.
Meng 3 el van de peper-rozemarijnolie met de knoflook en schep om met de biefstuk.
Laat afgedekt 30 min. marineren en op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.
Rijg de biefstuk aan de satéprikkers en rooster de spiesen 4 min. (rare) tot 10 min. (well done).
Keer regelmatig.
Laat ze 2 min. afgedekt rusten en serveer.
Besprenkel eventueel met nog wat olie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten