dinsdag 11 juni 2013

Gehakt met Sperciebonen en satesaus ..

Vandaag t recept voor `Sperciebonen met Gehakt en sate saus

Soms heb je van die dagen dat je weet dat de tijd voor uitgebreid koken eigenlijk ontbreekt dan maak ik het me gemakkelijk met kant en klare mixen .
Met die verstande ik voeg er altijd meer aan toe dan er aangegeven wordt
Eet smakelijk

Men neme :

Mix van Maggi voor gehakt met Sperciebonen en satesaus
Spercieboontjes  400 gr
1 rode paprika
1 ui
350 gr gehakt   ( volgend de beschrijving op het pak )
Rijst of puree 
-------------------------------------------------------------------

In mijn geval een luxe roerbakgroente pakket van de C1000waar meer groente's in zitten en waar alles al van gesneden is

500 gr gehakt
rood pepertje
peper
zout knoflook poeder of vers net wat je in huis hebt
Hot paprika poeder
kerrie poeder
Rijst
Diepvries bonen 

Je rult het gehakt en je voegt dan naar je eigen smaak de kruiden toe
Snij het pepertje laat de zaden  erin als je van Pedis "heet "houdt haal ze er anders uit
Bak de ui, en de paprika   ( de roerbakgroenten ) even mee
Maak dan de mix aan met 400 ml water
Giet dat bij de gehakt groente mix breng dat aan de kook
heb je verse spercieboontjes kook die dan 15 min voor je ze aan de gehaktgroente saus mix toevoegd
Heb je diepvriesboontjes dan laat je die even ontdooien voor je ze erbij gooit
je laat het geheel n paar min doorkoken
Kook in de tussentijd je rijst of maar je aardappelpuree 

En eigenlijk is het dan al klaar om te serveren









Geen opmerkingen:

Een reactie posten