En wat stop je daar dan in :
1 kleine aubergine
zout
versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
5 takjes koriander + koriander voor garnering
3 takjes munt
200 gram kwark
1 theelepel komijnpoeder (djintan)
1 (afbak)stokbrood
Was de aubergine
en snijd hem in 16 plakken.
Bestrooi de plakken met zout en laat het
ongeveer 15 minuten intrekken.
Spoel daarna de plakken af en dep ze
droog.
Verhit de olijfolie in een koekenpan
en bak de plakken aubergine in ongeveer 6 minuten aan beide kanten
goudbruin.
Bestrooi ze vervolgens met peper.
Was alle kruiden en hak ze fijn.
Roer de kwark los met de kruiden en het
komijnpoeder.
Breng het op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Snijd 16 plakjes van
het stokbrood en rooster ze.
Beleg het stokbrood met de aubergine en
verdeel het kwarkmengsel erover.
Garneer tenslotte met koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten