donderdag 6 juni 2013

Spinazie ovenschotel...

Vandaag in de Kokker-el keuken  "Spinazie Ovenschotel ala Chantal Luijendijk Dochter van Anja Luijendijk "

Quote Van mama Luijendijk  ""Onze overheerlijke spinazie ovenschotel gemaakt door de liefste dochter van heel de wereld"'

En daar gaat in :

Aardappelen 
Boter
Melk
Spekreepjes of blokjes
Gehakt 
Eieren 
Uien 
Knoflook




Aardappelen koken, als die gaar zijn stampen tot puree met klontje boter en scheutje melk. 
In tussentijd spekblokjes bakken, die gaan uiteindelijk door de puree. 
In andere pan 2 uien (gesneden) en 4 teentjes knoflook (geperst) bakken. 
Vervolgens 500 gram gehakt toevoegen en rul bakken. 
Als dat gaar is schep je er 500 gram verse bladspinazie doorheen.
Daarna ovenschaal invetten en daar schep je het gehaktmengsel in en daarboven op de puree. Puree glad strijken, daarna kuiltjes maken waar je de eieren (ongekookt) in kan doen en dan 30 á 35 minuten in de oven op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten