Vandaag in de Kokker-el keuken "Spinazie Ovenschotel ala Chantal Luijendijk Dochter van Anja Luijendijk "
Quote Van mama Luijendijk ""Onze overheerlijke spinazie ovenschotel gemaakt door de liefste dochter van heel de wereld"'
En daar gaat in :
Aardappelen
Boter
Melk
Spekreepjes of blokjes
Gehakt
Eieren
Uien
Knoflook
Aardappelen
koken, als die gaar zijn stampen tot puree met klontje boter en
scheutje melk.
In tussentijd spekblokjes bakken, die gaan uiteindelijk
door de puree.
In andere pan 2 uien (gesneden) en 4 teentjes knoflook
(geperst) bakken.
Vervolgens 500 gram gehakt toevoegen en rul bakken.
Als dat gaar is schep je er 500 gram verse bladspinazie doorheen.
Daarna
ovenschaal invetten en daar schep je het gehaktmengsel in en daarboven
op de puree. Puree glad strijken, daarna kuiltjes maken waar je de
eieren (ongekookt) in kan doen en dan 30 á 35 minuten in de oven op 200
graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten