En dit moe je ervoor bij de supermarkt shopen :
200 gram gedroogde linzen
6 dl groentebouillon
1 ui
1 kleine winterwortel
1 rode en 1 gele paprika
½ spaanse peper
1 eetlepel vloeibare margarine
1 teentje knoflook
5 takjes koriander
1 turks brood of Pita ( je serveert er n stuk Turks brood bij of een lekker pita broodje )
Was de linzen en kook ze in de bouillon in 30-45 minuten gaar, afhankelijk van de soort linzen.
Maak de groente schoon en snijd alles klein.
Snijd het stukje peper in smalle ringen.
Fruit de ui en de knoflook in de margarine.
Voeg de rest van de groente en de peper toe en smoor de groente gaar.
Houd een paar lepels van de groente en van de gare linzen achter.
Pureer de rest van de linzen en de groente in de keukenmachine of met de staafmixer.
Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep.
Strooi er klein geknipte koriander over.
Serveer er n lekker groot stuk Turks brood of een pita broodje bij
En je hebt een heerlijk Vega soepje
Maar wil je er toch vlees in voeg er dan wat stukjes kipfilet aan toe
Geen opmerkingen:
Een reactie posten