Vandaag in M,n Kokker-El keukentje "Tiramisu van versgeplukte Zomer aardbeitjes
Dit heb je ervoor Nodig
1 bak aardbeien (500 g), kroontjes verwijderd
100 g poedersuiker + 4 el extra (strooibus 250 g)
1 beker slagroom (250 ml)
1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
300 ml zoete witte wijn
1 pak lange vingers (175 g)
1 bakje frambozen (125 g)
Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el suiker.
Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el suiker.
Klop de slagroom stijf.
Halveer het vanillestokje in de
lengte en schraap met een mesje het merg eruit.
Roer de mascarpone los
met 2 el wijn, het merg en 100 g suiker.
Spatel de slagroom erdoor.
Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal.
Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel
erover.
Schep de aardbeipuree erop, dek af met de overige lange vingers
en besprenkel met de rest van de wijn. Verdeel de rest van het
mascarponemengsel, de aardbeien en frambozen erover.
Dek af en zet
minimaal 2 uur in de koelkast.
En dan geduld voordat je er aan kunt beginnen ....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten