vrijdag 28 juni 2013

Soep van Roma Tomaten ....

Vandaag een recept voor "Roma tomaten soep   ( lekkr bij een broodje osseworst/mozzarella)

En dit stop je daarin :

1 bak 750 gr roma tomaten
6 sjalotten 
2 tenen knoflook 
6 el olijfolie 
1 el suiker 
1 bakje 15 gr  rozemarijn 

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer de tomaten in de lengte en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven.
Pel de sjalotten, halveer ze in de lengte en leg met de knoflook tussen de tomaten.
Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de suiker, peper en zout.
Leg de takjes rozemarijn erop en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.
Neem de schaal uit de oven en verwijder de rozemarijn.
Schep alles - inclusief vocht - in de blender.
Doe de deksel erop en pureer.
U kunt de soep ook in een diepe kom scheppen en pureren met een staafmixer.
Voeg wat water toe als de soep te dik is.
Breng op smaak met peper en zout en serveer in 4 kommen.
Bestrooi eventueel met blaadjes basilicum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten