zondag 2 juni 2013

Verloren Brood ....

Vandaag in de Kokker-El keuken 'Verloren brood

En dit haal je daarvoor in huis...

4 sneden wit brood (oudbakken)
2 eieren
melk
kaneel
suiker
boter


Snij de korsten van het brood.
Klop de eieren op met 20 cl melk.
Leg het brood in het melkmengsel en laat het even weken.
Smelt de boter in een pan,laat het brood uitlekken en bak het lang de twee kanten.
Strooi er kaneel over en wat suiker.
Smakelijk eten

Maar varieer er gerust eens mee ,  maak ze eens met appel en speculaas
Weet je wat ik geef je daar ook nog het recept voor !

8 plakken (oud) wit brood
16 speculaaskoekjes
2 zoete appels
2 eieren
25 cl melk
1 vanillestokje
boter
zout
nootmuskaat (of kaneelpoeder)
suiker

           Klop de eieren los en voeg de koude melk toe. 
  • Voeg er een snuifje zout aan toe en een beetje vers geraspte muskaatnoot. (Je kan de muskaatnoot ook vervangen door een snuifje kaneelpoeder.)
     
  • Snij het vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes eruit met de punt van het mes. Voeg deze toe aan het eiermengsel. Roer alles goed los en zet even opzij.
     
  • Smeer de sneetjes brood met een beetje boter. Leg de helft ervan opzij, om straks de ‘boterhammen’ af te dekken.
     
  • Snij de appels in dunne schijfjes en schik ze op de sneetjes brood.
     
  • Bedek de appels met de speculaaskoekjes.
     
  • Leg nu telkens het tweede sneetje brood erbovenop en druk stevig aan. Leg de boterhammen in een ruime ovenschaal.
     
  • Neem het eiermengsel erbij en giet het met de pollepel over de boterhammen. Laat ze goed weken, terwijl je de boterhammen af en toe omdraait.
     
  • Neem een ruime pan en smelt er een klont boter in. Bak de boterhammen bruin aan beide zijden. Bestrooi de boterhammen tijdens het bakken met een beetje suiker zodat ze een beetje karameliseren.
     
  • Als je dit recept als dessert klaarmaakt, kan je er een bolletje vanille-ijs bij serveren.
     
  • Tip: Stop de zaadhuls van de vanillestok in een pot kristalsuiker. Al na een paar dagen verandert de suiker in vanillesuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten