Vandaag in de Kokker-El keuken "Koekjes Taart
En dit gaat erin
250 gram boter
100 gram bloemsuiker
1 zakje vanillesuiker
koffie
water
1 pakje petit beurre koekjes
(chocolade schrapsel)
(rabarber confituur)
Meng de boter
samen met wat van de bloemsuiker en het zakje vanillesuiker tot een
smeuïge massa (voeg de bloemsuiker maar geleidelijk toe).
Doe daarna wat
afgekoelde koffie onder het mengsel.
Je kan er koffie
en bloemsuiker bijvoegen tot je de gewenste smaak hebt.
Leg nu op een
plank 2 rijen van 4 koekjes naast elkaar.
Doe hier wat water op met een
lepeltje, zodat deze zacht worden.
Daarna smeer je er een laag crème au
beurre op.
Leg daar bovenop weer een laag koekjes, maar dompel deze eerst onder in
een kommetje water.
Daarna smeer je terug een laag crème au beurre.
Zo
wissel je af tot je taart de gewenste hoogte heeft en eindig je met een
laag crème au beurre.
Je kan dan ook de zijkanten afwerken en eventueel
de taart versieren met chocolade schrapsel.
Voor liefhebbers van
rabarberconfituur kan je enkele lagen crème au beurre vervangen door de
confituur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten