maandag 29 juli 2013

Empanadas met Vega Gehakt ..

Vandaag in de Kokker-El keuken "Empanadas met Vega gehakt

Wat gaat daar in :


 
3 eieren 
2 el olijfolie 
1 ui, gesnipperd 
1 groene paprika, in stukjes 
1 schaal vegetarisch fijngehakt, (175 g)  en de Non veganisten kunnen gewoon gehakt nemen
1 tl gemalen komijn (djinten) 
1 tl paprikapoeder 
1 blikje tomatenpuree (70 g) 
2 el rozijnen 
1/2 potje groene olijven (a 240 g), in ringetjes 
1 pak deeg voor hartige taart (10 plakjes, diepvries), ontdooid 
 
Verwarm de oven voor op 180 ºC
Kook 2 eierenin 8 min hard laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze
Snijd de eieren in stukjes
Verhit ondertussen de olie en bak de ui en paprika 4 min voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en
tomatenpuree toe en bak nog 2 min
Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en stukjes ei. 
Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden
Verdeel de vulling erover
Vouw dicht en druk de randen aan en leg de Empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat
Klop het 3e ei los en bestrijk de Empanadas ermee
Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten