zaterdag 6 juli 2013

Entrecote met stoere ansjovissaus.....

Vandaag in de Kokker-El keuken "Entrecote met Stoere ansjovissaus

En dit gaat erin :

- entrecotes van 190 gram (1)
- sinaasappel (0.15)
- olijfolie (0.5 eetlepels)
- ansjovis in olijfolie (0.25 blikje)
- knoflook (0.5 tenen)
- kappertjes (0.25 eetlepel)
- peterselie (0.5 eetlepels)
- mayonaise (halfvolle) (1 eetlepels)


Zorg dat de entrecotes op kamertemperatuur zijn.
Pers en rasp de sinaasappel.
Hak de tenen knoflook en de kappertjes fijn
Wrijf de entrecotes in met versgemalen peper, wat sinaasappelsap en de olijfolie en laat ze tien minuten zo liggen.
Schenk de olijfolie van ansjovis in een steelpan en hak de ansjovisfilets fijn
Roer de gehakte ansjovis met de knoflook door de olie in de pan
Verwarm het geheel zachtjes en laat de ansjovis al roerend smelten.
Doe het ansjovismengsel over in een schaaltje en meng de kappertjes, peterselie, sinaasappelrasp, 30 ml sinaasappelsap en de mayonaise erdoor
Breng deze saus op smaak met versgemalen peper.
Bak de entrecotes in een koekenpan zonder extra olie in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen nog rood of net rosé.
Serveer de entrecotes op borden en schep de ansjovissaus erover
 
Lekker met frieten en een gemengde salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten