dinsdag 23 juli 2013

Zoete aardappel en broccoli..

Vandaag een recept voor "Zoete aardappel En Broccoli

En dit gaat erin

1/2 zak zoete aardappelen (a 1 kg) 
4 el zonnebloemolie 
500 g broccoli, in roosjes 
1 rode peper 
1 bosje salade-ui (6 stuks), in schuine plakjes 
2 tenen knoflook, in plakjes 
3 el sinaasappel-peperdressing (flesje 150 ml) 

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten.
Meng er 2 el olie door.
Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met zout en Bak ze in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Keer elke 15 min.
Kook ondertussen de broccoli
Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper in ringetjes.
Verhit de resterende olie en bak de ui 1 min.
Voeg de rode peper en knoflook toe.
Bak 1 min. mee.
Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min.
Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor.
Besprenkel met de dressing en smikkelen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten