zaterdag 6 juli 2013

Quarter pounder met Rode peper ...

Vandaag in de Kokker-El keuken " Quarter pounder met Rode Peper

En dit haal je daarvoor in huis :

- sandwich-augurken (1.5 plakken)
- extra mager rundergehakt (125 gram)
- tomatenketchup (0.75 eetlepels)
- rode peper (0.25)
- bosui (0.25)
- knoflook (0.5 tenen)
- griekse yoghurt (40 ml)
- verse tijmblaadjes (0.25 eetlepel)
- peterselie (0.5 eetlepels)
- italiaanse bollen (1)
- kropsla (1 blaadjes)
- red pearl tomaten (1)
- zout (0.25 theelepel)

Haal de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.

2.

Hak de bosui fijn.

3.

Hak de tijmlaadjes en de peterselie fijn.

4.

Snijd de bollen open.

5.

Snijd de tomaten in plakjes.

6.

fijn.

7.

Hak een derde van de plakken augurken fijn.

8.

Meng het gehakt in een kom met fijngehakte augurk, tomatenketchup, rode peper, bosui en het zout en wat versgemalen zwarte peper.

9.

Kneed alles heel goed door elkaar tot het mengsel wat plakkerig wordt en vorm er een grote, dikke hamburger per persoon.

10.

Laat deze in de koelkast stevig worden.

11.

Pers de knoflook boven de yoghurt uit en meng de tijm en peterselie met wat zout en peper erdoor.

12.

Laat de saus in minstens een kwartier op smaak komen.

13.

Bak de hamburgers op de barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar, keer ze af en toe.

14.

Bestrijk de onderkant van de Italiaanse bollen met wat van de kruidenyoghurt en leg er sla en plakjes tomaat op.

15.

Leg hierop een gebakken hamburger met daarop wat kruidenyoghurt, een plak augurk en plakjes tomaat.

16.

Leg de bovenkant van de bollen erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten