zondag 7 juli 2013

Gevulde Forel in ambachtelijk gerookte ontbijtspek ...

Vandaag een lekkr Vis gerecht `Gevulde Forel met ontbijtspek

En wat gaat erin en hoe maak je dat
Nou als Volgt ,,,,

Een halve kleine venkelkool
1 sinasappel
8 takjes verse tijm
4 hele forellen
8 plakjes ambachtelijk gerookte ontbijtspek
2 a 3 lepels olijfolie

Schaaf de venkelkool met de kaasschaaf of in je keukenmachine in dunne plakjes
Schil de sinaasappel zo dik dat je net in het vruchtvlees snijd
Snij dan de partjes tussen de vliesjes vandaan
Bestrooi de schoongemaakte forel buikholes met peper en zout en de venkelschijfjes
Leg dan de partjes sinasappel er tussen samen met de takjes tijm
Duw de forellen dicht en omwikkel ze stevig met 2 plakjes ambachtelijk gerookte ontbijtspek
Bestrijk de forellen aan beide zijden met wat olijfolie
Klem ze tussen een visklem en rooster ze op de barbecue 4 min op de ene kant en 4 min aan de andere kant

En dan lekkr smullen !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten