vrijdag 19 juli 2013

Koolrabi & Komkommer een lekkr bijgerecht ...

Vandaag in de Kokker-El keuken "Koolrabi & Komkommer

Dit gaat erin :

2 koolrabi's (500 g) 
3 el wittewijnazijn 
150 g volle yoghurt neem magere als je aan de Lijn bent !
1 el mosterd (Antigua, potje 210 g) 
1 komkommer 
1 zakje waterkers (75 g) 
2 el extra vierge olijfolie 
 
Schil de koolrabi's en rasp ze met een grove rasp.
Meng de azijn, yoghurt en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de koolrabi toe.
Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 30 min. in de koelkast.
Snijd de komkommer met een scherp mes in zeer dunne plakjes, of gebruik een kaasschaaf of keukenmachine.
Voeg toe aan de koolrabi en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Schep op een schaal, verdeel de water­kers erover en besprenkel met de olie.
Serveer direct.  een hele lekkere Frisse salade weer eens iets anders als de standaard sla !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten