dinsdag 23 oktober 2012

Boerengehaktrol ..

Vandaag in de Hoofdrol " Boerengehaktrol "

Wij eten er spinazie bij en gekookte aardappelen

Dus je hebt nodig :

Aardappelen
Spinazie
Eieren
Zout
Braadboter

Gehakt
Div kruiden peper en zout hot chillypoeder gedroogde bieslook knoflookpoeder
Paneermeel of je neemt er beschuit voor
Ei
Kaas

Je  maakt van het gehakt hamburgers leg daar een halve plak kaas op
Rol dan het gehakt tot een rol
Maak t beschuit fijn en doe daar bovenstaande kruiden doorheen roeren
Kluts een ei en rol daar eerst de gehaktrol doorheen en rol hem daarna door de beschuitkruiden
Bak deze op hoog vuur bruin en zet dan het vuur laag zodat ze van binnen ook gaar kunnen worden

Schil de aardappelen en zet zet ze met ruim water en wat zout op
Doe er wat ongekookte eieren bij
Kook de verse , uit pot of diepvries spinazie

Als de aardappelen bijna gaar zijn haal je de eieren eruit en je laat ze schrikken
Giet de aardappelen af en snij van de eieren plakjes en verdeel die over de spinazie
Serveer daar de boerengehaktrollen en de jus bij

Lekker hoor weer n simpel maaltje maar net ff anders door de Boerengehaktrol in plaats van een bal gehakt of Fishsticks voor bij de spinazie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten