Samen met m,n cliente heb ik 2 lekkerbekie,s koud gemaakt tijdens de lunch
Ik dacht meteen , Dat recept komt in het kookblog van vandaag
Dus aan den Visboer gevraagd `wat is het geheim ?
Verse Vis was meteen zijn antwoord en t juiste Beslag
Aldus Visboer Ruud den Haan
ngrediënten voor 4 personen
4 Kabeljauw filets (of meer bij meer personen)
Zonnebloemolie (om in te frituren)ca. 2 liter
VOOR HET FRITUURBESLAG:
125 gr. Bloem
1 eetlepel Olijfolie
2 dl. Bier of water
2 Eieren (waarvan alleen het wit)
Peper en zout
Zonnebloemolie (om in te frituren)ca. 2 liter
VOOR HET FRITUURBESLAG:
125 gr. Bloem
1 eetlepel Olijfolie
2 dl. Bier of water
2 Eieren (waarvan alleen het wit)
Peper en zout
Voorbereiding
Beslag maken: (Kom)Zeef de bloem en voeg peper en zout toe (op gevoel)snufjes zeg maar
Maak in het midden van de bloem een kuiltje, giet daar de olie in en klop nu het bier of water geleidelijk door het beslag, waarbij U van het midden uit naar de buitenkant van de kom werkt
Niet langer kloppen dan nodig is voor een glad beslag
Laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur rusten
Zelf maak ik het beslag een dag van te voren klaar en laat ik het uit de koelkast uiteraard weer op kamertemperatuur komen
Vlak voor gebruik de eiwitten kloppen (tot er zachte pieken ontstaan)en door het beslag spatelen
N.B. Als het beslag te koud is, hecht het niet aan de vis ..........
Bereidingswijze
De kabeljauw filets bijtijds uit de koelkast halen en met keukenpapier droogdeppen
Daarna stuk voor stuk door het beslag halen, uit laten lekken en in de hete olie (180-190 graden) laten glijden uiteraard één voor één
Daarna stuk voor stuk door het beslag halen, uit laten lekken en in de hete olie (180-190 graden) laten glijden uiteraard één voor één
Serveertips
Lekker met Tartaresaus: ( recepten voor deze sausjes zijn terug te vinden in m,n eerdere blogs )Mayonaise
Geen opmerkingen:
Een reactie posten