Vandaag staat er op ons menu `spruitjes
Ze zijn er weer die kleine groene rakkers waar ik als kind van gruwelde
Vroeger was het zo dat je pas spruitjes kocht als er goeie vorst aan de grond was geweest
Dan schenen ze op hun lekkerst te zijn .
Nou we zullen t proeven straks
Wat heb je ervoor nodig ?
Spruitjes
Aardappelen
Tartaartjes
Braadboter
Spekreepjes
Peper en zout , nootmuskaat poeder of vers
Je maakt de spruitjes schoon je begint met hun kontje eraf te snijden
en dan verwijder je wat blaadjes van hun kroon
Spoel ze even af en zet ze op in ruim water met n flinke schep zout
Dan schil je de aardappelen die spoel je ook even om en zet je ook op met wat zout
Ondertussen bak je zonder boter toe te voegen de reepjes/ blokjes spek uit tot ze lekker bruin zijn
Laat ze even uitlekken op n bord met keukenrol eronder
Hun braadvet schep je uit de pan in een kom
Je doet n goeie klont boter in de braadpan en peper en zout de tartaartjes en bak die
niet al te lang lekker bruin .
Haal ze uit de pan en laat ze even rusten op n bord .
Bij t bakvocht giet je de spekvet en n beetje warm water
Breng dat aan de kook en zet daarna het vuur eronder uit
Giet de aardappelen af
Giet daarna de spruitjes af doe er n klontje ( room) boter bij
En rasp er wat verse nootmuskaat overheen
Schep dan de uitgebakken spekreepjes/blokjes door de spruitjes heen
Leg de tartaartjes bovenop de spruiten spek mix
En serveer de spekspruitjes en de aardappelen in een mooie schaal
Giet de jus in een juskom en smullen maar van een simpele prak "Net ff anders "
Eet se !! En t toetje bestond uit :
Verse aardbeien met slagroom besprenkeld met Cruesli
Geen opmerkingen:
Een reactie posten