dinsdag 16 oktober 2012

Gevulde Tomaat ...

Vandaag in het kookhoekje  `Gevulde Tomaat

Wat heb je nodig :

4 grote rijpe vleestomaten
Zout en peper
2 sneetjes oud witbrood
1 dl melk
4 el pijnboompitten
1 sjalotje fijngesneden
2 el olijfolie
2 teentje knoflook,uitgeperst
150 gr lamsgehakt
200 g rundergehakt
1 tl kaneel  , 1 el paprikapoeder  , 1 el marjolein
1 tomatenbouillontablet
2 dl volle yoghurt
1 el olijfolie

 Snijd een kapje van de tomaten.
Schep de tomaten voorzichtig leeg met een lepeltje.
Bestrooi de binnenkant van de tomaten met wat zout en laat ze omgekeerd 15 min. uitlekken op keukenpapier.
Snijd de korstjes van het witbrood en laat de sneetjes weken in 1 dl melk.
Verwarm een steelpan met dikke bodem droog voor.
Strooi er 4 el pijnboompitten in en rooster ze,onder af en toe omschudden,goudbruin.
Laat ze afkoelen op keukenpapier
Snipper het sjalotje en fruit het in olijfolie.
Voeg de uitgeperste knoflook toe.
Meng het gehakt met het geweekte broodkruim,1 tl kaneel,1 el paprikapoeder,de sjalot,1 el marjolein en de pijnboompitten.
Breng het op smaak met zout en peper.
Dep de tomaten met wat keukenpapier binnenin droog en vul ze met het gehaktmengsel.
Kwast een ovenschaal in met olie,zet de tomaten erin.
Breng 1/4 l water aan de kook,los hierin een 1/2 bouillontablet in op en schenk dit rond de tomaten.
Schenk op elke tomaat wat olijfolie en legt het kapje erbij
bak de tomaten midden in de oven in 30-35 min. gaar.
Neem ze uit de schaal en leg de kapjes erop.
Schenk het stoofvocht in een pannetje en roer er 2 dl volle yoghurt bij.
Warm nog even door en breng
Op smaak maken met zout en peper.
Lekker met aardappeltjes.

Je kan in plaats van Tomaten ook Paprika gebruiken , Of samen dan heb je per persoon n gevulde tomaat en een gevulde Paprika

Hou je niet van Vlees of wil je De tomaten vullen met n koude salade voor een heerlijke Lunch !
Dan heb ik nog een recept voor je !!!!



 
6 mooie grote vleestomaten
1 / 2 bosje lente-uitjes
2 bollen mozzarella
3-4 steeltjes basilicum
2 limoenen
3 avocado’s
1 eetlepel olijfolie extra virgine
zout en peper


Was vier van de zes tomaten
Wrijf ze droog met een doek en snijd ze horizontaal doormidden.
Hol de halve tomaten wat uit met een lepel maar laat een mooie brede rand over aan de zijkanten.
Was de andere 2 tomaten, droog ze af en snijd in vieren.
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was de lente-uitjes en snijd in dunne ringen.
Mozzarella in blokjes snijden.
Basilicum wassen, droog deppen en goed fijnhakken.
Pers de limoentjes uit.
Snijd de avocado’s doormidden, draai de helften van de pit af en lepel het vruchtvlees er uit.
Snijd dit vervolgens ook in blokjes en doe het limoensap er over.
Meng de mozzarella, tomaten, olie, basilicum en lente-uitjes in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Vul elke halve tomaat met een flinke lepel van deze salade en geef er wat stukjes vers afgebakken chiabatta bij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten