Vandaag staat hier op het menu `zuurkool met spek `
Je hebt nodig:
Aardappelen
zuurkool
Rookworst
Spekreepjes
Jus van de vorige dag ( b.v die van suddertjes vlees die is het lekkerst erbij hihi )
Peper en zout
Melk
Boter
Je schilt de aardappelen en zet ze op met wat zout
De zuurkool zet je ruim onder water en die kook je gaar
Dan bak je de reepjes spek zonder boter in een braadpan lekker krokant
Niet te sompig , daar houden namelijk mijn mannen niet van hahaha
De rookworst kun je bij de zuurkool in het water meekoken
Word de smaak van de zuurkool Nog lekkerder van
Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en doe er n scheutje melk en n klont boter bij
Stamp dat tot een dikke puree .
Giet dan de zuurkool af en schep die door de dikke puree heen
Doe dan de uitgebakken reepjes spek er doorheen roeren
Snij plakjes of schuine repen van de rookworst
Garneer die leuk over de zuurkool stamp met spekjes
Maak de jus die je al had warm , of maak verse jus door een klont braadboter bruin te laten worden
Gooi er dan wat warm water bij en n zakje juspoeder en je kan aan tafel
Eet smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten