donderdag 25 oktober 2012

kruidenboter ..

Gisteren natuurlijk die lekkere uiensoep gemaakt met stokbrood en `kruidenboter `

Nou ben ik dus vergeten jullie daar het recept van  te geven !
Dus dat word het recept voor vandaag

Kruidenboter
100 gram zachte roomboter
verse Bieslook
verse Peterselie
Heb je geen zin om er verse kruiden voor in huis te halen
Dan kun je ze ook gedroogd kopen die je gewoon kunt bewaren
2 Teentjes knoflook Of meer als je er van houdt
Zwarte peper
Paprika poeder
Citroensap of citroenrasp

Het maken van de Kruidenboter is heel simpel
Pers de knoflook met een knoflookpers. Snijd de kruiden en de citroenschil heel fijn. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat hij goed smeerbaar is. Meng de kruiden, knoflook, citroen en peper door de boter en verdeel goed. Laat de boter opstijven in de koelkast.
Zet hem, voordat je hem wilt gebruiken, weer buiten de koelkast, zodat hij weer goed smeerbaar wordt.
Maak m een paar uur of n dag van te voren
Des te meer smaak heeft de Kruidenboter


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten