Vandaag in de focus "soep "
Tis er echt weer voor , een lekkere warme kom soep
We gaan voor Uiensoep !
En dit moet je ervoor in huis halen
40 gram boter of margarine
600 gram uien in ringen ik gebruik witte en rode
1 liter vleesbouillon (van tablet) of van het soepvlees
Peper en zout
8 plakken stokbrood
120 gram geraspte kaas
Soepvlees vers of uit een pot
In
een braadpan smelt je de boter & bak je de uien glazig
Na +/- 10 min de glazige uien nog +/- 15 a 20 min op een heel laag vuur af en toe omscheppend goudbruin
bakken.
Ik had nog lente uitjes over die heb ik ook klein gesneden aan aan de uien toegevoegd
Bouillon en evt vlees toevoegen en soep +/- 30 min zachtjes
koken
Als je meer tijd en zin hebt kun je zelf soepvlees koken en dat vlees en de bouillon ervan gebruiken
Ik zelf doe er 3 potten soepvlees doorheen dan heb ik ook meteen de kant en klare bouillon
Er zijn ook potten basis voor uiensoep te koop die zou je ook kunnen gebruiken )
Tis maar net hoe makkelijk wil je het jezelf maken
De soep op proeven en zo nodig op smaak brengen met zout en
peper.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Dan kun je het stokbrood afbakken
Leg 1 stuk stokBrood onderin een soepkom en strooi er dan wat geraspte kaas over
Schep dan de Soep eroverheen en dan kun je ze even onder de gril laten
gratineren.
je kan zelfs een stapje verder gaan !!!!
Neem n vel bladerdeeg en leg dat over de soepkom heen ,
Dan ga je als Volgt te werk !!!!
Maak de uiensoep
Verdeel de soep over ovenvaste soepkoppen.
Verwarm de oven voor op 225° C
Ontdooi 4 vellen bladerdeeg.
Klop het ei goed los.
Prik de velletjes bladerdeeg hier en daar in met een vork.
Leg op elke soepkom een plak bladerdeeg en plak de randen vast met losgeklopt ei.
Snij het deeg bij en gebruik de restjes deeg als figuurtjes op de deeghoedjes.
Bestrijk het deeg met de rest van het eimengsel.
Schuif de soepkommen in de warme oven en laat ze erin staan totdat het deeg goudbruin gekleurd is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten