woensdag 10 oktober 2012

Vis schotel....

Vandaag gaan we eens kokkerellen met Vis

En wat moet je daar voor in huis halen ?

Nou t volgende .........
500 gr Kabeljauw, in dunne filets


24       Geblancheerde amandelen of geschaafde amandelen
2         Teentjes Knoflook fijn gesneden of geperst
3         Eetlepels olijfolie
3         Kleine uien , fijngesneden
1         Laurierblad
6         Ontvelde tomaten , ontdaan van zaadlijsten en in blokjes gesneden
Broccoli roosjes 
Zout en peper




En voor de aardappelpuree heb je nodig
6 aardappelen gaargekookt in zout water
Melk en Boter
Peper en zout en nootmuskaat naar smaak

Maak eerst de aardappelpuree en kook de broccoli even mee met de aardappelen
Bak de amandelen in olijfolie , en laat ze daarna afkoelen op wat keukenrol papier
Geblancheerde amandelen maal je fijner in een Vijzel  of in een theedoek waar je wat klappen op geeft
De geschaafde amandelen kun je meteen gebruiken
Doe de knoflook de ui en het larierblad in de olie van de amandelen en laat ze lekker zacht worden
Voeg dan de tomatenblokjes en de broccoli toe en laat het geheel 10 min zacht sudderen .
Zet daarna 1 derde van dit mengel apart voor de saus
Voeg nu de amandelen toe en verwarm alles nog een paar minuten
Verwijder wel t laurierblad
Beboter een ovenschaal en bedek de bodem en de zijkanten met 2 derde van de aardappelpuree
leg er dan een laag  van het groenten mengsel op en daar bovenop de Filets
Dan weer n laagje van het groentenmengsel en weer n laag Filets
Bedek de laagjes met de rest van de aardappelpuree
Laat dan de visschotel 40 min bakken in een oven van 180 Graden
Warm als de schotel nog  5 min te gaan heeft de apart gehouden groentensaus even op
en giet die vlak voor het opdienen over de visschotel heen

Bon appetit 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten