Vandaag gaan we eens kokkerellen met Vis
En wat moet je daar voor in huis halen ?
Nou t volgende .........
500 gr Kabeljauw, in dunne filets
24 Geblancheerde amandelen of geschaafde amandelen
2 Teentjes Knoflook fijn gesneden of geperst
3 Eetlepels olijfolie
3 Kleine uien , fijngesneden
1 Laurierblad
6 Ontvelde tomaten , ontdaan van zaadlijsten en in blokjes gesneden
Broccoli roosjes
Zout en peper
En voor de aardappelpuree heb je nodig
6 aardappelen gaargekookt in zout water
Melk en Boter
Peper en zout en nootmuskaat naar smaak
Maak eerst de aardappelpuree en kook de broccoli even mee met de aardappelen
Bak de amandelen in olijfolie , en laat ze daarna afkoelen op wat keukenrol papier
Geblancheerde amandelen maal je fijner in een Vijzel of in een theedoek waar je wat klappen op geeft
De geschaafde amandelen kun je meteen gebruiken
Doe de knoflook de ui en het larierblad in de olie van de amandelen en laat ze lekker zacht worden
Voeg dan de tomatenblokjes en de broccoli toe en laat het geheel 10 min zacht sudderen .
Zet daarna 1 derde van dit mengel apart voor de saus
Voeg nu de amandelen toe en verwarm alles nog een paar minuten
Verwijder wel t laurierblad
Beboter een ovenschaal en bedek de bodem en de zijkanten met 2 derde van de aardappelpuree
leg er dan een laag van het groenten mengsel op en daar bovenop de Filets
Dan weer n laagje van het groentenmengsel en weer n laag Filets
Bedek de laagjes met de rest van de aardappelpuree
Laat dan de visschotel 40 min bakken in een oven van 180 Graden
Warm als de schotel nog 5 min te gaan heeft de apart gehouden groentensaus even op
en giet die vlak voor het opdienen over de visschotel heen
Bon appetit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten