Vandaag staat er op het menu" Draadjesvlees
Als m,n moeder het maakte Moest ik gewoon ff de deksel van de pan halen om de heerlijke lucht ervan op te snuiven en als het lukte een randje vet en vlees "pikken
Maar m,n moeder had geloof me ogen in haar rug ze wist het als ik dat deed hahaha !!
Altijd hopend dat er nog wat vlees overbleef , maar als dat al zo was dan werd het de volgende dag in de Peen en uien gesneden en dan die Jus van t draadjesvlees erover Hmmmmmmmmmmmm
Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard
rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het
resultaat is verschrikkelijk lekker stukje vlees. Echt goed suddervlees
werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd
voor op je vrije dag voor deze nostalgie!
Wat haal je ervoor in huis ?
600 gram magere runderlappen ( zelf hou ik wel van een lekkr vet randje aan t vlees )
60 gram boter
Zout
peper
2 uien
2-3 tenen knoflook
2 tomaten
3 kruidnagels
snufje foelie
2 laurierblaadjes
1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje)
1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig)
1 sneetjes ontbijtkoek
(eventueel wat zout indien nog nodig)
Verwarm de bouillon of los de bouillonblokjes op en houd deze warm op
een laag pitje.
Verhit de boter in een ruime braadpan.
Kruid het vlees
met zout en peper.
Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het
schuim is weggetrokken.
Bak het rondom bruin. Snij de ui in grote
stukken en voeg dan de in stukken gesneden ui toe.
Plet de tenen
knoflook met een groot mes en voeg de geplette hele tenen knoflook toe.
Snij de tomaten in grote stukken en voeg toe.
Voeg de kruiden toe en
schenk de warme bouillon erbij.
Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees
net onder staat.
Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen,
regelmatig doorroeren en indien nodig vocht toevoegen (wijn, bouillon of
water).
Het is belangrijk om het vlees op een laag pitje te laten
sudderen.
Als het vlees gaar is roer dan de ontbijtkoek in stukjes door
het gerecht zodat de saus kan binden
Smullen smikkelen en nog eens Smullen geblazen hmmmm t water loopt me in de mond
Kookerelt se
lekker hoor, al vind ik riblapjes hir lekkerder voor :-)
BeantwoordenVerwijderenhaha ja dat kan ook , pom di dom ligt een beetje eraan wat in den aanbieding is hhahahahaa !!!
Verwijderen