Zandkoekjes
Wat heb je ervoor nodig:
150 gram Bloem
100 gram Boter ( roomboter is het lekkrst
75 gram Basterdsuiker
Zout
En hoe maak je ze ? Nou als Volgt ..
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
En snijd de boter met 2 messen tot kleine stukjes.
Kneed vervolgens alles door elkaar tot een samenhangende bal.
Rol het deeg uit tot een lap van 1/3 cm dikte.
Steek hieruit met een koekjessteker of een glas koekjes.
Leg de uitgestoken koekjes op een beboterde bakplaat
Hou wel rekening met een kleine tussenruimte
Schuif het bakblik in het midden van de oven
En bak de koekjes in 20 minuten gaar en heel lichtbruin.
Of maak ze met paranoten en Aardbeien
30 gram paranoten
50 gram Rietsuiker
125 gram Bloem
75 gram zachte Boter
2 middelgrote eierdooiers
Voor de Vulling heb je nodig !
1 theelepel geraspte sinaasappelschil plus extra om te garneren
225 gram verse roomkaas, losgeroerd met een beetje melk
225 gram aardbeien, schoongemaakt en in plakjes
4 eetlepels aardbeienjam
Verwarm de oven voor op 175 graden C
Vermaal de noten en suiker in een keukenmachine
Voeg bloem en boter toe en meng de ingrediënten
Totdat het deeg op fijne broodkruimels lijkt.
Voeg de eierdooiers toe en meng totdat een zacht deeg ontstaat.
Zorg ervoor dat het deeg niet te zacht wordt.
Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie.
Leg het 20 minuten in de koelkast
Rol het deeg op een met licht bestoven bloem werkvlak tot een dikte van 5 mm en druk met een koekjesvorm met een diameter van 7,5 cm 8 cirkels uit.
Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak 10-12 minuten, totdat ze goudbruin zijn. laat de koekjes op een rooster afkoelen
Schep de sinaasappelschil door de room.
Smeer een klein beetje room op een koekje, gevolgd door plakjes aardbeien,een tweede koekje en weer room en aardbeien.
Verwarm de jam in een kleine steelpan en verdeel het over de koekjes.
Decoreer met sinaasappelschil.
Herhaal dit met de overige koekjes
Snackt se !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten