En daar gaat in :
1 aubergine
4 el olijfolie
4 sjalotten, in kwarten
1 courgette, in halve plakken van 2 cm dik
1 kaneelstokje (glazen potje 12 g)
2 tl gemalen komijn
1 pakje tomatensaus (tomato frito 350 g)
200 g dadels (zak 250 g), gehalveerd
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1 bakje cherrytomaten (250 g)
1 pakje parel couscous (200 g)
50 g geroosterde amandelen (bakje 190 g), grof gehakt
Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine 4 min. op hoog vuur.
Bak de sjalotten 2 min. mee.
Voeg de courgette, het kaneelstokje, de komijn, tomatensaus en 150 ml water toe.
Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. stoven.
Voeg de dadels, kikkererwten en cherrytomaten toe en stoof nog 10 min.
Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Proef de stoof en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Strooi de amandelen erover en serveer in een mooie schaal met de couscous er apart bij.
Lekker met in reepjes gesneden muntblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten