Vandaag in de kokkerel keuken 'Varkens rollade
Ingrediënten
-
olijfolie
-
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
-
1 takje salie, alleen de blaadjes
-
1/2 el pijnboompitten
-
1 el blanke rozijnen
-
50 ml rode wijn
-
50 g broodkruim, grof
-
1 varkensrollade (ca. 750 g)
-
3 takjes rozemarijn, en 1 voor de rub
-
2 el venkelzaad
-
1/2 bakje tijm, alleen de blaadjes
-
3 tenen knoflook, 2 gepeld en 1 geperst
-
1 laurierblaadje, gescheurd
-
200 ml appelsap
-
50 ml balsamicoazijn
Bereiden
- 1. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Doe een scheut olijfolie
in de pan, gevolgd door de ui en een mespunt peper en zout. Doe de
deksel op de pan, draai het vuur omlaag en laat 10 min. bakken, of tot
de ui zacht en glazig is maar niet bruin. Schep af en toe om.
- 2. Hak de salieblaadjes grof en voeg ze samen met de
pijnboompitten toe. Laat de deksel van de pan en bak ze goudbruin. Schep
af en toe om.
- 3. Voeg de rozijnen en een minuutje later de wijn toe. Laat de
wijn bijna helemaal verdampen. Roer vervolgens het broodkruim erdoor.
Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat
afkoelen. Verwarm, zodra de pan is afgekoeld, de oven voor op 190 ºC.
- 4. Knip het touw van de varkensrollade door en verwijder het.
Snijd de rollade in en vul met het mengsel uit de pan. Duw de rollade
dicht en zet het vast met touw. Leg de takjes rozemarijn in een
braadslee en leg het vlees erbovenop.
- 5. Doe alle rubingrediënten in een vijzel en maal ze fijn.
Wrijf het mengsel samen met een scheut olijfolie over het vlees. Bak de
varkensrollade ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees knapperig
vanbuiten en gaar vanbinnen is, en de vulling heet.
- 6. Meng ondertussen alle glace-ingrediënten (appelsap,
balsamicoazijn, 1 teen geperste knoflook en 1 el olijfolie) met een
mespunt peper en zout in een kleine pan. Breng aan de kook en laat tot
een siroop inkoken. Giet de siroop 15 min. voor het einde van de baktijd
over het vlees.
- 7. Haal de braadslee uit de oven en laat het vlees 15 min.
rusten. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer. Lekker met
geroosterde groenten en geprakte cannellinibonen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten