Vandaag in onze kokkerel keuken `Gebakken hazerugfilet met Crandberry compote
Wat haal je hiervoor in huis;
1 citroen
350 gr Crandberrie,s
200 gr suiker
250 ml water
stukje sinasappel schil
4 hazerugfilet
2 eetlepels olijf olie
10 gr boter
Pers
de citroen uit.
Breng in een pan de cranberry’s met de suiker, het
water, het citroensap en de sinaasappelschil aan de kook.
Draai het vuur
laag en kook de cranberry’s in circa 15 minuten gaar.
Laat de compote
afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Dep het vlees droog met
keukenpapier en bestrooi het met zout en peper.
Vouw de dunne uiteinden
van het vlees over het dikkere deel en steek ze vast met een
cocktailprikker, zodat het vlees overal even dik is.
Verhit de olie in
een koekenpan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg op het laatste moment
de boter toe.
Leg de filets circa 5 minuten in de voorverwarmde oven tot
ze rosé zijn.
Laat de filets op een warm bord, onder aluminiumfolie,
circa 5 minuten rusten.
Snijd ze in plakken en serveer met de
cranberrycompote.
Lekker met knolselderijpuree en spruitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten