Vandaag een lekkr recept voor n "Omelet met Paddestoelen
En wat haal je daar dan voor in huis ?
Nou t volgende !!!
200 gr paddenstoelen mix
100 gr shiitake
1 bosje-ui
75 g boter
1 tl dragon
1 bakje platte peterselie (20 g), blaadjes fijngesneden
1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden
10 eieren, losgeklopt
1 brood ( b.v een pave campagnard )
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Snijd de paddenstoelen en shiitake in
kwarten en de salade-ui in schuine stukken van 1 cm breed.
Verhit 15 g
boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, ui en dragon 5 min. op
middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Houd warm op laag
vuur.
Voeg de peterselie en bieslook toe aan de eieren en breng op
smaak met peper en zout.
Verhit 15 g boter in een koekenpan op
middelhoog vuur, voeg een 1/4 van het ei toe en bak 5 sec.
Duw met een
houten spatel het gestolde ei naar het midden, totdat de buitenkant van
de omelet gestold is, maar het ei nog zacht aanvoelt.
Verdeel een 1/4
van de paddenstoelen over de omelet en vouw dicht.
Leg de omelet in
de ovenschaal en houd warm in de oven.
Bak zo nog 3 omeletten.
Snijd het
brood in plakken en serveer bij de omelet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten