Vandaag in de kokkerelkeuken `Eendenborst
wat heb je nodig ;
Halve Knolselderij
500 gr aardappelen
100 ml melk
50 gr Margarine
halve theelepel Nootmuskaat
Eendenborst
2 eetlepels Bijenhoning
halve theelepel Kaneel
2 Pers sinaasappelen
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Schil de knolselderij en aardappelen
en snijd in blokjes van 3 cm.
Kook in water met zout in 20 min. gaar.
Verwarm de melk in een steelpan.
Stamp de knolselderij, aardappelen,
melk en boter met de pureestamper tot puree.
Breng op smaak met de
nootmuskaat, peper en zout.
Snijd ondertussen de velkant van de
eendenborsten kruislings in zodat een ruitjespatroon ontstaat.
Verhit
een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op
middelhoog vuur 5 min.
Draai om en bak nog 1 min.
Leg met de velkant
naar boven in de ovenschaal.
Verdeel de honing en kaneel erover.
Pers 1
sinaasappel uit. Snijd de andere in plakjes.
Schenk het sap over de eend
en leg de plakjes erop.
Bak ca. 10 min. in de oven.
Laat de eend uit
de oven 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Snijd in
plakken en verdeel over 4 borden.
Serveer met de puree.
Lekker met
witlof
Geen opmerkingen:
Een reactie posten