Vandaag als tip " Varkenshaas en Croute
Wat moet je ervoor in huis halen ?
2 stuks varkenshaas
35 gr boter
2 el mosterd
250 gr champignons
1 teentje knoflook
75 gr parmaham
3 el olijfolie
i pakje bladerdeeg
1 ei
1 theelepel grof zeezout
Klap het dunne uiteinde van de varkenshaasjes dubbel zodat deze
overal even dik zijn.
Zet vast met een cocktailprikker.
Bestrooi met
peper en zout.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes
in 3 min. aan beide kanten bruin.
Laat ca. 10 min. afkoelen.
Bestrijk
met de mosterd.
Pureer ondertussen de champignons, knoflook en peper
en zout naar smaak in de keukenmachine.
Verhit de olie in een koekenpan
en bak de puree ca.8 min.op middelhoog vuur, tot het vocht verdampt
is.
Neem 2 stukken vershoudfolie en leg op elk stuk 3 plakken
Parmaham.
Laat de plakken elkaar iets overlappen.
Verdeel de
champignonpuree erover, laat aan de randen ruim 1 cm ham onbedekt.
Leg
de varkenshaas erop, verwijder de prikkers en rol het geheel met behulp
van het folie strak op.
Leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de
oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd doormidden.
Haal
de varkenshaasjes uit de folie en leg elk op een plak bladerdeeg.
Bestrijk de randen van het deeg met ei.
Rol de varkenshaasjes in het
bladerdeeg en vouw de uiteinden hiervan dicht.
Bedek een bakplaat met
bakpapier.
Leg de varkenshaasjes 'en croƻte' met de naad naar beneden
erop, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met wat grof zeezout.
Bak ze in
de oven in 25 min. goudbruin.
Laat 5 min. rusten buiten de oven en snijd
in plakken.
Lekker met gekookte bloemkool en krieltjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten