Vandaag eten we 'Paprika soep vega versie
En wat haal je daar nou voor in huis ? nou het volgende ;
2 uien
2 tenen knoflook
4 rode paprika,s
1 groene paprika
20 gram boter
2 eetlepels olijfolie
1 liter kippenboullion
2 eetlepels paprika poeder
zout
Snijd de gepelde ui in ringen.
Ontvel de tenen knoflook en hak ze in
stukjes.
Maak de rode paprika\'s schoon.
Verwijder het kapje.
Snijd de
paprika\'s in de lengte doormidden en verwijder zaadlijsten en zaad.
Snijd de paprika helften in grove stukken.
Maak de groene paprika schoon
en snijd deze in piepkleine blokjes.
Smelt boter in een soeppan.
Voeg de olie toe.
Fruit hierin de uiringen
zacht en glazig.
Voeg de stukken paprika en knoflook toe en bak alles,
steeds roerend, gedurende 8 minuten.
Giet vervolgens de bouillon in de
pan en breng aan de kook.
Doe het deksel op de pan en laat de groenten
op een vrij laag vuur circa 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep
met behulp van een staafmixer of andere keukenmachine.
Roer het
paprikapoeder door de soep en breng op smaak met zout.
Schep de soep in
diepe borden of kommen.
Verdeel de groene paprikastukjes over de soep
Als je er vlees in wilt voeg je er geruld gehakt aan toen
Soept se !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten