Vandaag een lekkr stampotje en wel een " Pompoen Stampot !
En dit is je boodschappenlijstje:
1 pompoen
1 tl karwijzaad
4 el olijfolie
1 kg iets kruimige aardappelen
2 schaaltjes vegetarische balletjes (a 210 g)
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1 beker crème fraîche (200 ml)
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de pompoen in parten.
Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp
mes de schil eraf.
Snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
Verdeel over een met
bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel er het karwijzaad, 2 el olie en
peper en zout over.
Bak ca. 25 min. in de oven.
Schil ondertussen de
aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook ze in water met zout in 20 min.
gaar.
Verhit de rest van de olie en bak de balletjes 5 min.
Verwarm
de kikkererwten in een steelpan.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
met de pureestamper.
Stamp er de helft van de kikkererwten, de helft
van de pompoenblokjes en de crème fraîche door.
Schep de rest van de
pompoen en kikkererwten erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de balletjes Vegatarisch of van echt vlees
Geen opmerkingen:
Een reactie posten