Vandaag weer n tip voor de kerst Of je oud en nieuw diner" Entreco en aardappelgratins
En dit haal je ervoor in huis :
4 aardappel gratins met of zonder emmentaler
150 gr boter
4 entreco,s
3 eieren
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel gedroogde of verse dragon
Verwarm de oven voor op 220 ÂșC.
Bak de gratins op een met bakpapier
beklede bakplaat in ca. 25 min. goudbruin in de oven.
Verhit 30 g
boter in een ruime koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur 4 min.
(medium).
Keer halverwege
Neem ze dan uit de pan en laat op een warm bord 10
min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Doe ondertussen de
eidooiers, azijn en 1 el water in een steelpan of schaal.
Zet deze in
een iets grotere pan met een laag kokend water (au bain-marie).
Zorg
ervoor dat de steelpan of schaal het water niet raakt.
Klop met een
garde tot een dikke, schuimige saus.
Voeg vervolgens al kloppend beetje
bij beetje de rest van de boter toe.
Doe de dragon erbij en breng op
smaak met peper en zout.
Serveer de entrecotes met de bearnaisesaus en
gratins.
Lekker met spruitjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten