Vandaag op je bord "Kabeljouw Met Pancetta en Kaas
En daar haal je het volgende voor in huis :
80 gr pancetta (Italiaans spek )
50 g boter1 teen knoflook, fijngesneden
1 sjalot, gesnipperd
2 sneetjes witbrood, gerooster
1 citroen, schoongeboend
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
200 g kabeljauw
75 gr veldsla
3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verhit een koekenpan zonder olie
of boter en bak de pancetta in 5 min. krokant.
Keer halverwege.
Neem uit
de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt de boter in het
achtergebleven bakvet, voeg de knoflook en sjalot toe en bak 5 min. op
laag vuur.
Verkruimel ondertussen het brood, voeg toe en bak 2 min.
mee.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Voeg de
rasp toe aan het kruim en bak het geheel in 5 min. goudbruin en krokant.
Verkruimel de pancetta en schep samen met de kaas door het
broodmengsel.
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de
ovenschaaltjes.
Verdeel het pancettabroodmengsel over de vis en bak in
ca. 15 min. gaar in de oven.
Doe ondertussen de veldsla in een kom.
Meng de sla met 2 el
citroensap, de olie en peper en zout.
Verdeel over 4 bordjes.
Zet op elk bord een schaaltje vis.
Lekker met focaccia ( speciaal brood) met rozemarijn en knoflook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten