Vandaag in het teken van Sinterklaas maken we "Home Made Taai Taai
Je hebt ervoor nodig
250 g bloemenhoning
2 eieren
350 g bloem en wat extra om te bestuiven, gezeefd
1 el gemalen kaneel
1 tl kardemom
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl bakpoeder (pakje 5 zakjes)
3 el appel-kaneel suikerparels (culisuiker)
Meng in een kom de honing met 1 ei
Schep in een andere kom de bloem, kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en
een mespunt zout om
Schep het bloemmengsel met een houten lepel door
het honingmengsel
Roer tot een samenhangend geheel ontstaat
Bestuif je
handen met bloem en kneed tot een deegbal
Verpak het deeg in
vershoudfolie laat 1 uur in de koelkast rusten
Verwarm de oven voor
op 200 °C
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm
dik
Steek met de vormpjes figuurtjes uit de taaitaai en leg de
figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Klop het andere ei
los en bestrijk het deeg ermee
Strooi de suikerparels erop en druk
licht aan
Bak de taattaai in het midden van de oven in 10-15 min. bruin en gaar
Laat ze even afkoelen op het rooster en dan lekkr smikkelen Hmmmmmmmm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten