zondag 2 december 2012

Taai Taai ...

Vandaag in het teken van Sinterklaas maken we "Home Made Taai Taai

Je hebt ervoor nodig  
250 g bloemenhoning
2 eieren
350 g bloem en wat extra om te bestuiven, gezeefd
1 el gemalen kaneel
1 tl kardemom
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl bakpoeder (pakje 5 zakjes)
3 el appel-kaneel suikerparels (culisuiker) 

Meng in een kom de honing met 1 ei
Schep in een andere kom de bloem, kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en een mespunt zout om
Schep het bloemmengsel met een houten lepel door het honingmengsel
Roer tot een samenhangend geheel ontstaat
Bestuif je handen met bloem en kneed tot een deegbal 
Verpak het deeg in vershoudfolie laat 1 uur in de koelkast rusten
Verwarm de oven voor op 200 °C
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik
Steek met de vormpjes figuurtjes uit de taaitaai en leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Klop het andere ei los en bestrijk het deeg ermee
Strooi de suikerparels erop en druk licht aan
Bak de taattaai in het midden van de oven in 10-15 min. bruin en gaar
 
Laat ze even afkoelen op het rooster en dan lekkr smikkelen Hmmmmmmmm


Geen opmerkingen:

Een reactie posten