Vandaag in de kokkerelkeuken "Zalm met Rosesaus en Risotto
En dit haal je ervoor in huis !
300 ml rosé wijn (fles 0.75 liter)
150 g ijskoude boter, in blokjes
4 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
300 g risottorijst (zak 500 g)
1 liter kippenbouillon, heet (van tablet)
1 pot verse kruiden voor bij vis (dille
1 pak zalmfilet (voordeelverpakking 600 g
Kook 200 ml wijn in ca. 10 min. in tot 2 el
Klop van het
vuur met een garde de blokjes boter er 1 voor 1 door
Breng op smaak met
peper en zout
Bewaar tot gebruik bijvoorbeeld even in de thermoskan
Verwarm de oven voor op 175 ºC
Verhit 3 el olie in een pan
Voeg de sjalot toe en fruit 2 min.
Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee
tot de korrels glazig zijn
Voeg de rest van de wijn toe en roer tot
deze is opgenomen
Voeg dan een scheut bouillon toe en roer tot deze is
opgenomen
Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar
is
Dit duurt ca. 20 min
Snijd de kruiden fijn en meng door de risotto
Breng op smaak met peper en zout
Verdeel ondertussen de zalm in 4 porties en leg in de
ovenschaal
Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en
zout
Bak die ca. 12 min. in de oven.
Verdeel de zalm over 4 borden en schenk de saus erover
Serveer met de risotto
Lekker met b.v haricots verts
Geen opmerkingen:
Een reactie posten