zaterdag 17 november 2012

Amandel parfait met karamelsaus ....

Donderdag 15 november



Amandel parfait Met karamelsaus

50 gr blanke amandelen
100 gr suiker
2 eieren
350 ml slagroom
150 gr Werthers Original karamelbonbons
2 el amaretto  likeur
Bakpapier
4 Timbaaltjes , vormpjes , ringen


Maal of hak de amandelen grof
Verwarm ze in een koekenpan met 50 gr suiker tot het geheel goudbruin kleurt
Schenk de amandelkaramel op een stuk bakpapier
Laat deze goed af koelen en stamp het daarna fijn
Hou 2 eetlepels apart en dek de rest af zodat het niet gaat klonteren
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met 25 gr suiker
Klop 250 ml slagroom met 25 gr suiker stijf
Meng het eiwit met het eigeel en doe daar de amandelkaramel doorheen  en spatel dit luchtig door de slagroom
Spoel de timbaaltjes  met koud water en verdeel het mengsel hierin
Laat ze dan minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
Verwarm voor de saus de werthers Original samen met de amaretto likeur en 100 ml slagroom
En kook de saus tot een mooie dikte
Schuif de gekoelde parfait uit de timbaaltjes op het midden van een mooi bord
Als ze er niet meteen uitwillen dompel ze dan even in heet water
Garneer deze met de warme caramel saus en bestrooi ze met de achtergehouden amandelkaramel schaafsel

De Parfait kun je goed van te voren maken dan hoef je alleen nog maar de saus op de dag zelf te maken
Een prima en lekker nagerecht b.v  voor de feestdagen

Kokkerelt se !












Geen opmerkingen:

Een reactie posten